Arriba یا کاکائوی Nacional اکوادور

Arriba Cocoa

Arriba یا کاکائوی Nacional اکوادور

  • نخستین کاشفان اسپانیایی که در پی «دانه های طلایی» (که همان دانه های کاکائو است) بوده اند در دل رودخانه گوایاس در کشور کنونی اکوادور پیشروی می کنند و توسط بومی های اکوادور با کاکائوی Arriba آشنا می شوند.
  • این نوع از کاکائو تنها در منطقه آمازون اکوادور در نزدیکی سرچشمه های رودخانه Guayas به چشم می خورد و بومی اکوادور است
  • گیاه شناسان معتقند که گیاه کاکائو اصیل تنها در این منطقه باقی مانده است
  • متخصصان رایحه این کاکائو را مخلوطی متشکل از رایحه گلها و گیاهان منطقه مانند گل یاس و بهارنارنج قهوه بادام و میوه های جنگلی منطقه می دانند
  • دارای طعمی نسبتا قوی و تلخی پایین می باشد
  • انواع کاکائوی Arriba در سازمانها و نهادهای بین المللی به عنوان Fine Flavour Cacao یا کاکائو با عطر و طعم برتر شناخته می شود
  • دانه های این کاکائو از لحاظ ظاهر و اندازه همسان نمی باشند و دارای رنگهای متنوع از قرمز و زرد تا قهوه ای و بنفش می باشند
  • میزان اسیدیته پایینی دارد
  • میوه بیشتر به رنگ زرد می باشد
  • انواع این کاکائو بر حسب زمان برداشت آن (تابسان یا زمستان)‌ به شرح زیر دسته بندی می شوند

ASSPS (Arriba Superior Summer Plantación Select)

ASSS (Arriba Superior Summer Selecto)

ASS (Arriba Superior Selecto)

ASN (Arriba Superior Navidad)

ASE (Arriba Superior Época)

 

CCN51 یا کاکائوی دستکاری ژنتیکی شده محصول اکوادور

 

  • این نوع کاکائو به عنوان کاکائو اصلی از لحاظ حجم تولید در کشور اکوادور شناخته می شود (۹۰ ٪ از درختان کاکائو)
  • این کاکائو محصول تغییرات ژنتیکی اعمال شده در دهه ۷۰ میلادی بر روی گیاه اولیه Arriba می باشد زیرا بر اثر نوعی آفت تقریبا کل گیاهان کاکائوی منطقه آسیب دید و نیاز به نژادی جدید و مقاوم نسبت به این آفت و دیگر آفات وجود داشت
  • این نوع از کاکائو دارای مقاومت بالا و باردهی زیاد و سریع می باشد.
  • دانه این کاکائو قرمز تر از نوع Arriba می باشد
  • کاکائوی CCN51 دارای تلخی بیشتری نسبت به Arriba می باشد
  • از عطر و طعم بسیار خوب Arriba برخوردار نمیباشد
  • دارای مقدار اسیدیته بالایی می باشد
  • دانه های از لحاظ ظاهر و سایز یکسان می باشند
  • میوه این کاکائو به رنگ قرمز می باشد